ACTUALITAT

De nou, encara que enguany coincidint l'Entrada i Sant Blai en cap de setmana, vam celebrar les festes de Moros i Cristians en honor a Sant Blai. Pot ser per això, es va notar més afluència tant en a participants actius en la festa com en visitants en actes com l'Entrada o la processó de Sant Blai.

adriana

El dia 6 de febrer per la vesprada, a les 19:30, després de l'oració de l'Àngelus, vam cridar el primer VITOL A SANT BLAI! i els bocairentins vam recórrer els carrers de la localitat acompanyats pel so de les caixes per a recordar la proclamació de sant Blai com a patró de la vila. En representació de la nostra filà, va portar el farolet Adriana Llobregat Molina. Per la nit, en la desfilada, els marins vam eixir en 6é lloc acompanyats per la nostra banda: l'Instructiva Musical d'Alfarrasí.

 

El 7 de febrer va començar amb la interpretació dels himnes nacional i de Bocairent, enguany baix la direcció de José Francisco Bernat Belda. A continuació les bandes de música oficials de cada filà - i com no la dels marins - van interpretar pasdobles en el tradicional passacarrer i acompanyades dels més menuts, vam anar fins les escoles a disfrutar de la mascletá.

 

mogudabandes

A l'Entrada vam gaudir molt! El banderer, Juan Manuel Crespo, va eixir a l'hora prevista i, darrere, successivament, les diferents esquadres i carrosses que composaven la nostra esplendorosa desfilada:

 •       Esquadra oficial masculina. Cap: Manolo Vañó Doménech.
      oficial
 •       Carrossa infantil.
 •       Bloc d'homes. Cap: Juan Vicedo Vicedo.
 •       Carrossa infantil.
 •       Bloc de dones. Cap: Inma Cantó Antolí
 •       Esquadra especial: Marga Ferre Puerto, 50 anys de Festera. Cap: Sari Perigüell Castelló.
 •       Esquadra especial masculina. Cap: Vicent Vicedo Asensio.
 •       Esquadres de l'Alferes i Alferes a cavall: Teodoro Lanaras.
  entradaalferes
 • Esquadra masculina (cap: José Silvestre Sirera).
 • Esquadra femenina (cap: Mª Carmen Llobregat  Molina).
 • Capitania dels Moros Marins: Armando Calvo Vidal.
 • Esquadra especial masculina (cap: Lorenzo Vañó Vañó).
 • Esquadra especial femenina (cap: Elsa Ferre Martínez).
 • Esquadra especial femenina (cap: Zaira Calderón Calvo).
 • Esquadra especial masculina (cap: Alberto Molina Molina).
 • Carrossa del capità: Armando Calvo Vidal. 

entrada

 

Finalitzada l'Entrada, es va procedir a la revista a les tropes i a continuació  ens vam desplaçar a l'església parroquial per a participar en l'ofrena a Sant Blai. 

El dia de Sant Blai, 8 de febrer, va amanéixer solejat però alguns graus baix zero.  Vam gaudir d'una Diana que, amb Manolo Vañó Doménech com a cap, va transcórrer amb fluïdesa. Després de recuperar forces, els festers ens vam reunir a l'església, per a assistir a la solemne missa, enguany presidida per D. José Castillo, i acompanyada per  l’Agrupació Coral Bocairent,  i baix la direcció de Damià Molina  Beneyto.

Per la vesprada, en la processó del Patró, els marins vam col·laborar enguany (excepcionalment) de una manera especial, ja que, al no haver ‘monesillos’, alguns membres de la nostra filà, es van oferir a portar la Creu processional i els canelobres que l’acompanyen.

 

process2      process 

   Després de la processó i del cant de l’himne a l’església, va ser el moment de donar l’enhorabona al nostre capità Armando en  el típic aperitiu que prenem al maset.

El  9 de febrer, dia de Moros i Cristians, va estar un poc deslluït per la pluja, però tot i això, es van poder realitzar els diferents actes. Pel matí, a la diana, vam passar en formació amb el cap Vicent  Vicedo Asensio, a per l’alferes Teodoro i el capità Armando i ens vam dirigir cap a l’ermita de la Mare de Déu dels Desemparats a celebrar la missa, enguany presidida per rector de la ciutat veïna d’Albaida, D. Juan José López Pacheco.

missadia4

Després de l’esmorzar de rigor al maset, vam participar  en la batalla i, a les ambaixades, els ambaixadors van representar el parlament com tots els anys; amb l’orgull dels marins de vorer com Pau Verdú Navarro, moro marí i de família marinera, debutava com a ambaixador moro després d’haver sigut ambaixador cristià durant alguns anys.

pau

tronsalferes   tronscapita

 Per la nit, a la retreta, de nou els marins vam donar color i alegria a la desfilada; enguany amb una coreografia ideada per Juan Santonja Colomer, que posava ball a la cançoneta dedicada enguany al nostre capità per part de la seua esquadra “Esquadra l’Estraleta”. 

retreta2

El dia del Sant Crist, es va suspendre la pujada a l’ermita per causa del pronòstic de l’oratge, però vam esmorzar al maset uns 50 membres i d’ahí vam anar a la missa que es va oficiar al monestir de la Mare de Déu dels Dolors. A continuació, Pau va protagonitzar “el despojo del moro” i vam anar al bés de la Relíquia.

Per la vesprada, els festers es vam reunir en l'església parroquial per a participar en el Te DEUM i a continuació ens vam desplaçar  fins al Monestir, acompanyats com no, per la nostra banda de música d’Alfarrasí,  al so dels trons de l’arcabús dels nostres capità i alferes i amb l’alegria de Lorena Auñón Gómez, que duia la bandera de la filà amb l’entusiasme de pensar que anaven a imposar-li la banda d’alferes 2016.

Després del tradicional canvi de bandes, Armando va deixar el seu càrrec i des d’ara passen a ser capità: Teodoro Lanaras i alferes: Lorena Auñón.

canvidebandes

El dimecres dia 11 conclogueren les Festes en el dia de L'EIXABEGÓ, jornada en la que després d’una missa pels festers difunts, les respectives FILAES celebraren dinars en les seus MASETS per a acomiadar les festes.aixabego